Misfornøyd med deg selv?

Det å ikke føle seg vel er ingen god følelse. Vi mennesker blir sjelden fornøyd med oss selv. Og jeg var en mester på å ikke like meg. Når jeg tittet meg i speilet tidligere og så mitt eget speilbilde, så ble jeg sint. Jeg følte meg som en stor skuffelse til denne verden, og alle rundt meg. Mine indre smerter fikk meg til å leve i et mørke!

Heldigvis klarte jeg å snu om på alt dette.

Jeg har trent mye i løpet av livet mitt, med et jag etter å bli fornøyd med meg selv. Men det ble jeg aldri, samme hvor mye jeg trente. Når jeg ser på bilder i dag som er fra den tiden jeg trente som mest, så skulle jeg ønske at jeg kunne vært sånn igjen. Og nå i dag skulle jeg vært fornøyd. Men så begynner jeg å tenke. Jeg vil ikke tilbake dit, jeg hadde det jo ikke noe bra. Nå i dag så jager jeg ikke etter å bli fornøyd med meg selv. Fordi jeg allerede er det.  Men jeg har allikevel et mål om å stadig bli et bedre menneske.

Hva har blitt forandret? Etter flere år på søken etter meningen med livet så fant jeg svaret. Vil du vite det? Meningen med livet er å leve, ikke bare å eksistere, men å leve. Man har ingen ting å tape, vi skal alle dø uansett en dag. Hvorfor ikke slå ut håret og ha det gøy mens man er her. Gjøre de tingene som bringer glede. Alt sitter i hodet. Klarer du å styre tankene dine, så kan du få et magisk liv.

Jeg fikk et spørsmål under innspilling av en dokumentarfilm nylig. Filmen handler om meg som leter etter savnede mennesker, og motstanden jeg har fått oppleve. Spørsmålet var om jeg ønsket annerkjennelse etter at jeg hadde løst flere saker. Tidligere ville jeg svart ja. At det var et stort ønske om å bli trodd, men det har jeg ikke lenger. Det som alltid har vært viktig for meg i en savnet sak er at jeg kan hjelpe pårørende. Det å gi dem et svar er det aller viktigste. Jeg bryr meg ikke lenger om hva skeptikere kaller meg. De betyr ingen ting for meg. Jeg jobbet jo aldri med savnetsaker på grunn av dem. Jeg vet hva sannheten er, og det holder i massevis. Når jeg klarte å slå meg til ro med den tanken så fikk jeg det mye bedre med meg selv.

Husk! Du trenger aldri å gjøre noe for og imponere andre, den eneste du skal imponere og gjøre fornøyd er deg selv! Selv om vi mennesker har oftest et indre behov for å bli likt av andre. Jeg unner ingen å ha det vondt, for jeg vet hvordan smerte føles. Og den indre smerten er verre enn den ytre.

Jeg vet at det finnes mange mennesker som ligger på sykehus, og de ber til sin Gud om få den sjansen til å leve et liv slik jeg gjør. Et liv med helsen i behold, og med muligheten til et lykkelig liv. De fortjener ikke at jeg kaster bort livet mitt på å ikke være fornøyd.

Jeg har brukt mye tid på å snu om tankene, fordi alt sitter i hjernen. Hodet fungerer som en datamaskin. Alle programmene vi har lagt inn er med på å styre hvordan datamaskinen fungerer. Alt vi opplever legger seg i hodet vårt, skaper programvarer som er med på å styre oss. I blant må vi rydde opp i de gamle programmene. Slette noen filer og legge inn nye.

Dette finnes mange metoder å gjøre dette på. Jeg har gjort det selv, og jeg har snudd om livet mitt til det positive. Dette er noe av det jeg lærer bort på www.w-verden.no

Jeg nevner ofte «døden» i bloggen. Etter at jeg skrev boken «Døden er bare begynnelsen», så blir det naturlig å bruke døden som et eksempel. Det er fordi døden er et så kraftfullt ord som får de fleste av oss til å våkne i dette livet. Vi våkner opp fra den dvalen vi lever i og begynner å leve livet på ordentlig.

Vil ikke du også gjøre det samme? Virkelig leve livet?