Savnetsaker

Når noen blir meldt savnet er det alltid en stor påkjenning for pårørende, og mange velger å kontakte klarsynte i håp om svar på hva som har skjedd med deres kjære. Jeg mener at man som klarsynt skal være veldig forsiktig med å kontakte pårørende, og heller vente til man evt. blir spurt, før man kommer med sine «syn» om hva som kan ha skjedd med den savnede.

I en slik situasjon tar jeg meg aldri betalt for den jobben jeg gjør, selv om den er krevende. Og i det siste har det blitt mye jobbing «ute i feltet» med å finne savnede, og jeg lærer masse av å jobbe slik. Jeg er så heldig å ha med meg forsker Torstein Røyne og fotograf som dokumenterer alt.

Per-Arne Hestenes

Forsvant 8. November 2014. Funnet 4. Desember 2014

Per-Arne Hestenes ble funnet død av et privat letemannskap i Breim i Gloppen, etter neste en måneds leting. Ca en uke i forveien hadde Michael markert på et kart hvor han trodde den savnede befant seg. Helgen før han ble funnet dro Michael og teamet hans selv opp til Gloppen for å lete i det aktuelle området. Men pga snø og vanskelig terreng måtte de gi opp letingen uten noe funn. Michael ble etter denne turen bare mer sikker at den savnede befant seg i dette området. Noen dager senere ble den savnede funnet etter anvisning fra Michael like utenfor det området han hadde pekt ut. Per-Arne har trolig gått seg bort og frosset i hjel.

Michael skriver i en mail til forsker og pårørende til Per-Arne at han tror den savnede har passert det som kalles fossen. Han har kommet fra høyre, gått over, mulig sklidd og slått seg litt her og blitt våt. Han beveger seg oppover. Michael ser at han ligger ca 500 meter fra denne fossen i en granskog. Michael tror han har gått seg bort og frosset i hjel.

Savnetsaker

Utdrag av tekst skrevet av Vivian Hestenes (Per-Arnes søster):
«Kjære Michael Winger. Tusen takk for at du tok turen og kom på strak arm. Vi hadde aldri leita etter vår kjære Per-Arne der uten di hjelp! Er deg evig takknemlig! Håpar folk får opp augene og lar deg drive med det du kan best!»

Utdrag av tekst skrevet av Hans Andenæs, venn av familien, leder for det private letemannskapet og tidligere leder i Gloppen Røde Kors Hjelpekorps:
«Tusen takk for innsatsen Michael! Din hjelp var avgjørende for at vi fant Per-Arne»
  «Wingers råd var helt avgjørende for at vi gjorde funn»

Frank Andre Gundersen

Forsvant 5. Mai 2014. Funnet 29. Mai 2014

Frank-Andre ble funnet død i skogen på Skogsbygda i Nes av Michael og Erlend Laupsa med hunden Nike. Den savnede blir funnet i skogen nederst i en skråning med mange steiner og nedenfor renner det en liten bekk. Michael hadde ca en uke i forveien beskrevet et område han mente den savnede befant seg i.

Michael skriver i en mail til forsker at han ser den savnede forlate huset han sist var observert, og løper innover i skogen. Han ser den savnede ligge livløs i skogen ved en skråning med masse steiner og en liten bekk eller elv nedenfor. Michael beskriver retningen og parkeringsplassen man kommer til hvis man kjører bil til det aktuelle stedet. Han beskriver også en skog med høye furutrær.

Savnetsaker

Utdrag av tekst skrevet av Per Arne Gundersen (Frank Andres far):
«Jeg bryr meg overhodet ikke om hva politi og kritikere sier. Uten Michael Winger hadde jeg fremdeles gått rundt og leita etter min sønn»

«Takk til deg, Michael Winger for at du klarte det ikke politiet klarte. Jeg er takknemlig resten av mitt liv, og kommer aldri mer til å tvile på at enkelte mennesker innehar egenskaper som kan komme oss alle til gode»

Håkon Andersen

Forsvant 11. Desember 2012. Funnet 20. April 2013

Håkon ble funnet død i de dype skoger i Aremark etter over 4 måneder med leteaksjoner. Håkon blir funnet etter at Michael peker ut på et kart hvor Håkon befinner seg. Michael og teamet hans tar selv turen ut til den enorme skogen og finner Håkons øks og gensererm, de melder umiddelbart fra til politiet. Men etter kort tids søk avslutter politiet uten funn. Broren til Håkon tar da med seg frivillige med søkshunder og en gråhåret mann fra Halden finner Håkon liggende på en myr. Det ser ut til at han har gått seg til døde. Like bak Håkon finner de en stor svart sekk, som er åpen, men med få gjenstander i. Sekken som tilhørte Håkon lå igjen i hans bil som stod parkert ca 5 km unna. Og vitner forteller at Håkon gikk inn i skogen uten sekk. Håkon ble funnet ca 1 km fra hytta i Budalsvika.

Michael skriver i mail til forsker og broren til Håkon, Richards Andersen, at Håkon hadde valgt å gå inn til hytta i Budalsvika. Her tilbrakte han en natt. Og dagen etter når han går tilbake mister han ganske raskt stien. Stien går mot høyre, mens Håkon går mer rett frem og litt til venstre. Michael forteller at Håkon er i dårlig form og går til han stuper. Det er som at han har gått på kne før han faller om på en myr. Når det gjelder avstand fra hytta så ligger han nærmere  1,5 km enn 2,5 km forteller Michael. På videoopptak peker Michael ut retningen til broren Richard. De går denne veien, men uten gps-utstyr kan de ikke forlate stiene. De står da ca. 100 meter fra der hvor den savnede blir funnet. Michael forteller også i en mail til Richard at en eldre mann med grått hår vil finne han alene. Et mindre letemannskap er i nærheten. Michael forteller at Håkon har ingen sekk på vei til hytta, men på vei tilbake har han en mørk sekk på ryggen. Etter første tur valgte Michael å reise tilbake med sitt team og de fant etter et kort søk Håkons øks og gensererm, og kontaktet da Richard og politiet.

Savnetsaker

Utdrag av tekst skrevet av Richard (Håkons bror):
» Så en veldig stor takk til deg Michael Winger, for at du tok den lange turen fra Jessheim og ned hit, og klarte å finne denne øksen, som igjen gjorde at vi fant Håkon i dag. TUSEN TAKK.»

» .. Det er takket være Michael Winger at Håkon nå er funnet. Så igjen, tusen takk Michael.»

Til alle som er funnet men fremdeles savnet:
Hvil i fred